Zajednički kolegijum KCCG i Doma zdravlja Podgorica: Definisani novi pravci razvoja kroz zajedničku saradnju

Posted by:

Klinički centar Crne Gore i Dom zdravlja Podgorica, tokom epidemije uzrokovane virusom Covid-19, zahvaljujući veoma dobroj i sinhronizovanoj saradnji i maksimalnom angažovanju svih zaposlenih, ostvarili su zacrtane ciljeve i postigli izuzetne rezultate u sprečavanju širenja korona virusa u Crnoj Gori. Ovo je ocijenjeno na današnjem zajedničkom kolegijumu KCCG i Doma zdravlja Podgroica, kojim su predsjedavali direktori dvije najveće zdravstvene ustanove u Crnoj Gori dr Jevto Eraković i dr Nebojša Kavarić.

Dr Jevto Eraković direktor KCCG

– Veliko je zadovoljstvo što smo danas bili u prilici da imamo zajednički kolegijum sa kolegama iz Doma zdravlja Podgorica, na kojem smo razmijenili iskustava koje smo imali u toku COVID – 19 infekcije. Epidemija je potvrdila da naše institucije, pored sjajnih rezultata koji su ostvareni, odlično sarađuju i da naravno ima i određenih stvari na kojima treba još dodatno da radimo i da ih unaprijeđujemo. U tom smislu danas smo imali veoma koristan i kontruktivan sastanak dvije najveće zdravstvene ustanove u Crnoj Gori koji je rezultirao velikim brojem inicijativa, koje će siguran sam u narednom periodu postavili nove pravce razvoja, što će doprinijeti još boljem funkcionisanju zdravstvenog sistema u Crnoj Gori, ocijenio je dr Eraković, napominjući da će ovakav vid saradnje nastaviti i ubuduće.

Dr Nebojša Kavarić direktor Doma zdravlja Podgorica

Dr Kavarić je istakao značaj organizacije sastanaka na kojem su prisustvovali medicinski kolegijum dvije najveće zdravstvene institucije u Crnoj Gori, direktori, načelnici, rukovodioci, šefovi centara i jedinica.

– Danas smo jednu inače plodonosnu saradnju, a vrlo intenzivnu i efikasnu tokom epidemije COVID-19 infekcije proširili, čuli najbolja iskustva i dogovorili planove za budućnost i buduću saradnju, funkcionalnu optimizaciju na dobrobit građana i uposlenih i otvorili nekoliko tema i pravaca razvoja saradnje, kazao je dr Kavarić.

Definitivno iskustva su odlična, dnevna fluktuacija se svodi na institucije na nešto manje od 10.000 pacijenata dnevno. Složićete se da je to ogorman broj i zahtjeva pažnju svih učesnika u tom sistemu i svih slojeva u tom sistemu. Nadamo se najboljem, ovakvi će sastanci biti svakodnevnica, dogovoreno je formiranje nekoliko komisija koje će se baviti konkretno preciznim podacima koji će olakšati put kroz zdravtsveni sistem u Glavnom gradu svim pacijentima od najmanjih do najstarijih. Na današnjem sastanku mi smo sad informisali uvažene kolege iz KCCG da su od danas svi mnogobrojni objekti doma zdravlja Podgorica u funkciji, za sve usluge kao što je bilo i prije početka epidemije, naglasio je dr Kavarić.

0

Add a Comment