U Kliničkom centru otvorena rekonstruisana Stomatološka poliklinika

Posted by:

Dr Jevto Eraković direktor KCCG

Rekonstruisana Stomatološka poliklinika Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), koja je svečano otvorena danas, može da sa poredi sa najsavremenijim i najopremljenijim klinikama, a crnogorski građani će dobiti bolju i kvalitetniju stomatološku zaštitu, poručio je direktor KCCG-a dr Jevto Eraković.

Sa svečanog otvaranja rekonstruisane Stomatooške poliklinike

On je kazao da 21. maj predstavlja jedan od najvažnijih datuma u istoriji Crne Gore i da ta ustanova na Dan nezavisnosti predstavlja projekat, koji daje snažan iskorak u jačanju crnogorskog zdravstvenog sistema.

„Danas svečano otvaramo obnovljenu Stomatološku poliklinku, koja ima sadržaje koji mogu da se porede sa najsavremenijim i najopremljenijim klinikama. Na ovaj način svi građani Crne Gore imaće mogućnost da dobiju kvalitetniju stomatološku zaštitu. Ovom prilikom ih pozivam da dođu, da se uvjere u kvalitet usluge“, poručio je dr Eraković.

Hirurška sala Stomatološke poliklinike

On je podsjetio da je KCCG u proteklih 14 godina pratio razvoj Crne Gore i unapređivao sve segmente rada.

„Tako da su naše službe u skladu sa najrazvijenijima u regionu. Želim i da se zahvalim svim zaposlenima u KCCG-u i zdravstvenom sistemu, koji su u teškim iskušenjima COVID-19 infekcije pokazali kakva je naša snaga. Želimo da nastavimo ovim putem i da pokažemo da će zdravstveni sistem, kao i naša država, nastaviti i dalje da se razvija“, istakao je dr Eraković.

Ambulanta za dječiju stomatologiju

Od budućih projekata najavio je izgradnju novog Urgentnog centra, Klinike za infektivne bolesti, Klinike za dermatovenerologiju, Klinike za mentalno zdravlje, kao i Klinike za hematologiju.

„Pored toga tu je nabavka sofisticirane nove opreme, usavršavanje kadra i sve ono što daje snagu i nama i našim građanima“, kazao je dr Eraković.

U epidemiji korona virusa pokazalo se, kako je istakao, da crnogorski zdravstveni sistem mnogo bolje i efikasnije može da se izbori sa velikim iskušenjima u odnosu i na razvijenije države.

Hirurški krevet i stolica-aparat za sanaciju zuba kod osoba sa smetnjama u razvoju

„Želimo da pošaljemo jasnu poruku da naši građani mogu da budu sigurni u zdravstveni sistem, mogu da budu sigurni u svoju državu, koja će i dalje nastaviti da ulaže u zdravstveni sistem. Neka nam je vječna naša Crna Gora i neka nam je srećan Dan nezavisnosti“, poručio je dr Eraković.

Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje, Sead Čirgić, istakao je da je svaki segment zdravstvene zaštite veoma značajan i predstavlja dio cjelokupnog zdravstvenog sistema.

Sead Čirgić direkgtor FZOCG

„Posebno me raduje što smo ovaj put obratili pažnju na oralno zdravlje naših građana. Fond za zdravstveno osiguranje je prepoznao neophodnost ulaganja u rekonstrukciju Stomatološke poliklinike i, kroz budžet, opredijelio iznos od oko 200 hiljada eura, od čega se 140 hiljada odnosi na samu rekonstrukciju, a 60 hiljada smo obezbijedili za nabavku opreme“, naveo je Čirgić.

Sa svečanog otvaranja

Rezultat dobre saradnje Kliničkog centra i Fonda za zdravstveno osguranje vidi se i danas u tome što su, kako je pojasnio, obezbjeđeni bolji uslovi rada i liječenja.

„Svako ulaganje u zdravstveni sistem je ulaganje u zdravlje građana i sa ovakvim aktivnostima ćemo nastaviti i dalje, prepoznajući uska grla zdravstvenog sistema, za postizanje boljih rezultata. Čestitam menadžmentu Kliničkog centra na još jednom uspješno realizovanom projektu, zaposlenima želim uspješan rad i srećan vam Dan nezavisnosti“, zaključio je Čirgić.

0

Add a Comment