CEDIS USTUPIO ELEKTRIČNI AUTOMOBIL NA KORIŠĆENJE KCCG-u

Posted by:

Danas su direktor Kliničkog centra Crne Gore dr Jevto Eraković i predsjednik Odbora direktora Crnogorskog elekdistributivnog sistema (CEDIS) Miodrag Čanović potpisali Ugovor o ustupanju električnog automobila e-Golf na korišćenje našoj ustanovi.

Dr Jevto Eraković i Miodrag Čanović

Tim povodom je dr Eraković, iskazujući zahvalnost, istakao da je CEDIS u više navrata pomagala KCCG i zdravstvenog sistema.

– Kompanija CEDIS je u više navrata pomagala i značajnim sredstvima omogućila bolji rad KCCG i uopšte zdravstvenog sistema, istakao je dr Eraković.

Dr Jevto Eraković direktor KCCG

– Mi smo im posebno na tome zahvalni a današnji gest, čini mi se, da ima posebnu simboliku. Naime, tokom pandemije COVID-19 infekcije, vidjeli smo da poseban fokus kompletnog našeg društva, ne samo u Crnoj Gori nego i u svijetu, mora biti usmjeren i prema zdravstvenoj zaštiti i prema očuvanju životne sredine. Kompanija CEDIS je to i prepoznala. Naime, ovom donacijom elektičnog automobila Kliničkom centru Crne Gore pokazuje svoju društvenu odgovornost, odgovornost prema zdravlju naših pacijenata, a isto tako i prema očuvanju životne sredine, rekao je dr Eraković.

On je dodao da su dosadašnje donacije CEDIS-a našoj ustanovi pokazale svoju opravdanost.

– Ja želim još jednom da im se zahvalim i u ime KCCG da su kažem da svi projekti koje smo zajedno do sada realizovali su pokazali svoju punu opravdanost a očekujemo od naših dragih prijatelja da će tako biti i u buduće, zaključio je dr Eraković upućujući još jednom posebnu zahvalnost predsjedniku Odbora direktora gospodinu Čanoviću i izvršnom direktoru g-dinu Đukanoviću kao i svim zaposlenima kompanije CEDIS.

Sa postpisivanja ugovora

Miodrag Čanović je kazao da je CEDIS u ovom izazovnom vremenu pokazao da je stabilan oslonac i privredi i građanima, i da je i na ovaj način želio da podrži naš zdravstveni sistem i zdravstvene radnike.

Miodrag Čanović predsjenik Odbora direktor CEDIS-a

– CEDIS je u ovom izazovnom vremenu pokazao da je uvijek stabilan oslonac i privredi i građanima, i na ovaj način želio je da podrži naš zdravstveni sistem i zdravstvene radnike koji su u prvoj liniji borbe protiv pandemije i ujedno im se zahvali na posvećenosti koju pokazuju svakodnevno na svojim radnim mjestima u trenucima, teškim za čitav svijet, istakao je Čanović.

Čanović je istakao da se kompanija zbog odgovornog odnosa prema zajednici odmah priključila i borbi protiv pandemije COVID-19.

– Odgovoran odnos prema zajednici potrebniji je više nego ikada. Zato smo se odmah i priključili borbi protiv pandemije COVID 19 i direktno pomogli nadležne institucije sistema koje su učinile sve da zaustave epidemiju u našoj zemlji i koje su u tome i uspjele. Način na koji su upravljale zdravstvenom krizom najbolji je primjer društvene odgovornosti, naglasio je Čanović.

Čanović uručio dr Erakoviću ključeve automobila

– Naša podrška Kliničkom centru je kontinuirana, i ne samo njima. Kao uspješna kompanija, od osnivanja dio profita “vraćamo” zajednici, jer uspjeha ne može biti ako i društvo nije na dobitku. Zato naši planovi za budućnost svakako uključuju dodatna ulaganja, u skladu sa poslovanjem kompanije. Cilj nam je da budemo pozitivan primjer i uzor društveno odgovornog poslovanja kroz pružanje podrške različitim segmentima, oblastima i kategorijama i da unaprijedimo okruženje u kojem funkcionišemo, rekao je Čanović podsjećajući da se CEDIS od prije dvije godine aktivno uključio u razvoj e-mobilnosti.

– Podsjetiću ovom prilikom da se CEDIS, kao energetska kompanija koja ima znatan uticaj na društvo, ekonomiju i okolinu, prije dvije godine aktivno uključio u razvoj e-mobilnosti, a danas već imamo prve punionice i električna vozila od kojih smo jedno ustupili na korišćenje Kliničkom centru, pojasnio je Čanović.

On je istakao da će pratiti nove trendove u Evropi i svijetu radi njihove primjene i u Crnoj Gori

– Kao jedini operator distributivnog sistema u državi, u susret Danu nezavisnosti najavljujemo da ćemo posvećeno pratiti nove trendove u Evropi i svijetu i biti spremni da razvijamo i primjenjujemo nove tehnologije, najavio je Čanović.

e-GOLF

On je najavio da će nastojati da podstaknu na razvoj zelenog saobraćaja.

– Kao eklološki odgovornoj kompaniji cilj nam je postepeno uvođenje “vozila budućnosti” u naš vozni park. Nalazimo se na početku, ali ćemo učiti na dobrim primjerima u nastojanju da podstaknemo razvoj zelenog saobraćaja i damo doprinos poboljšanju kvaliteta životne sredine, kazao je Čanovć.

0

Add a Comment